Alles draait om aandacht in De Keuken van Gastmaal. Aandacht voor product, aandacht voor natuur, aandacht voor elkaar.

Het gaat om de juiste balans tussen de dierlijke en plantaardige voedselproductie. Planten, kruiden, bloemen, groentes: alles wat moeder aarde ons geeft, inspireert ons en is de basis van alle gerechten bij De Keuken van Gastmaal.

Dieren hebben een functie in de kringloop van ons landbouwsysteem. Het direct contact met biologische veeboeren onderschrijft deze keuze. 

Hollandse vis, duurzaam gevangen. Ook hier maken we telkens bewuste keuzes om de natuur zoveel mogelijk in balans te houden.

Soms kiezen we voor een product dat niet het biologische label draagt, maar waar wij een goed gevoel bij hebben. En mooie natuurwijnen, van makers die zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. 

Erik van den Eijnde, chef en eigenaar van De Keuken van Gastmaal: "Ik ben een gevoelsmens, mijn gerechten komen vanuit mijn hart. Geuren tijdens lange wandelingen in de natuur, de emotie van muziek of de rust van mediteren geven mij inspiratie voor nieuwe creaties op het bord.

Alles verandert continu.
Buig zoveel mogelijk mee.

Wat de afgelopen tijd mij heeft gebracht, is dat ik merk dat ik het fijn vind om te leven met minder keuzes.

Alles met aandacht. Minder vlees, minder vis, de focus op groente. Eén menu, lokale biologische producten, vin nature. De natuur als leidraad, smaak en liefde voor het vak voorop."

 

ons team

Ingrid is de rots in de branding. Rustig, geconcentreerd en gedreven.  Haar jarenlange ervaring in de klassieke keuken zorgt vaak voor de basis van een nieuw gerecht.

Jelmer is de jongste telg in onze keuken. Daarover hoor je binnenkort meer.

Ruben speurt naar de beste wijnen. Veelal natuurwijnen die zuiver zijn omdat de wijnmakers zo min mogelijk ingrijpen. Dit levert wijnen op zoals ze bedoeld zijn: spannend, zuiver en levendig. Hij heeft ook nog eens een geweldig gevoel voor smaak en dat proef je terug in de wijn spijs combinaties.

Natuurlijk kunnen we niet zonder onze toppers in de bediening AliekeBo en Matthijs. Gemotiveerd, enthousiast en betrokken bij onze filosofie.